【全商品オープニング価格 特別価格】

【全商品オープニング価格 特別価格】

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently

The requested resource has been assigned a new permanent URI.


Powered by Tengine/1.4.2







































Składniki na 4 porcje:

1 pęczek zielonych szparagów

garść fasolki szparagowej

4 okrągłe cukinie

łyżeczka pasty green curry

1 szklanka mleka kokosowego

1 szklanka bulionu warzywnego

4 listki kaffiru

1 gałązka trawy cytrynowej

1 cebula

imbir wielkości kciuka

2 ząbki czosnku

pęczek świeżej kolendry

2 piersi z kurczaka (opcjonalnie)

olej do smażenia

szczypta cukru

sok z 1 limonki

ryż

W woku rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną cebulę, obrany i starty imbir i zmiażdżoną trawę cytynową. Chwilkę podsmażamy mieszając. Dodajemy pastę curry, posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Całość podsmażamy, aż kurczak się zarumieni.

W tym samym czasie w garnku gotujemy fasolkę szparagową (koło 10 miut) i szparagi (3 minty). Odsączamy.

Cukinie wydrążamy. Pestki wyrzucamy, zwarty miąższ kroimy i dorzucamy do kurczaka. Zalewamy wszystko szklanką bulionu i mlekiem kokosowym. Dorzucamy liście kaffiru, wciskamy sok z limonki, dodajemy cukier. Gotujemy koło 10 minut, aż sos zgęstnieje. Na koniec wrzucamy szparagi i fasolkę.

Serwujemy z ryżem, posypane świeżą kolendrą.

Dookoła Smaku. All rights reserved 2015.